Duurzame professionele wasmiddelen van BÜFA-Care

BÜFA-Care zet vol in op innovatie

Verduurzaming is een belangrijk thema binnen BÜFA-Care. In de eerste plaats brengen wij dit met ons uitgebreide assortiment EU Ecolabel wasmiddelen in de praktijk. 

Daarnaast zetten onze adviseurs graag hun kennis in om besparingen in water, tijd en energie te realiseren. Zo is het mogelijk dat het waterverbruik met wel 50% kan dalen. 

Onze visie is daarom: 

Door in te zetten op kennis en innovatie verduurzamen wij op servicegerichte wijze de professionele textielreiniging.

Sustainable Development Goals

Om deze visie om te zetten in concrete stappen, laten wij ons leiden door Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Zo hebben we inmiddels al zeven SDG’s in onze ecologische producten geïmplementeerd. 

Dit maakt onze duurzame wasmiddelen uniek

BÜFA-Care levert steeds meer duurzame alternatieven voor conventionele was- en reinigingsmiddelen, zonder in te boeten aan prestaties. 
Onze formules bevatten geen zorgwekkende stoffen en zijn vrij van fosfaten, fosfonaten, perboraten en NTA’s. Deze formules komen terug in onze met het EU Ecolabel gecertificeerde producten. 

Onze producten met EU Ecolabel in zes punten

Herbruikbare verpakkingen

BÜFA-Care maakt gebruik van cans (10-20 liter), vaten (200 liter) en 1000 liter ibc’s. Wij bieden het retourneren van deze verpakkingen als service aan, voor een professionele verwerking en recycling naar de circulaire economie. Door de lege verpakkingen terug te nemen, kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan het beschermen van het milieu. 

Hoe werkt het?

De lege verpakkingen worden opgehaald bij de klant en naar onze partner gebracht. De verpakkingen zonder defecten worden gereinigd en teruggezet in de herbruikbare cyclus. Als dit niet mogelijk is worden geschikte verpakkingen versnipperd. Uit deze korrels worden nieuwe verpakkingen gemaakt, welke zelfs over VN-goedkeuring beschikken en voor het vervoer van tal van chemische stoffen kunnen worden ingezet. 

Neem contact met ons op!

Via onderstaand contactformulier of bel direct met één van onze adviseurs.