Voor dry clean en wetclean

Professionele reinigingsmiddelen voor stomerijen

Onze kennis in milieuvriendelijke textielreiniging delen wij graag.

BÜFA-Care: milieuvriendelijke wasmiddelen voor de professionele gebruiker

Binnen de stomerij is de reiniging van textiel het allerbelangrijkste. De hele bedrijfsvoering hangt af van de kwaliteit van textielreiniging. Dit begint bij de juiste reinigingsmiddelen, voor zowel de natte reiniging als voor het chemisch reinigen. Daarom kun je bij BÜFA-Care terecht voor alle chemie om de beste resultaten te behalen. 

Duurzame textielreiniging met BÜFA-Care

Chemisch reinigen

BÜFA-Care biedt perfecte oplossingen voor het reinigen van kostbaar delicaat textiel. Naast onze succesformule met wetcleaning bieden wij SENSENE™ aan als reinigingsvloeistof voor chemisch reinigen. Het is niet eens nodig om een speciale machine voor deze vloeistof aan te schaffen, omdat KWL machines naar SENSENE™ kunnen worden omgezet. SENSENE™ staat bekend om de krachtige reiniging die voorheen alleen haalbaar was met perchloorethyleen.

Over SENSENE™

SENSENE™ is gebaseerd op een gemodificeerde alcoholformule die inherent biologisch afbreekbaar is en een lage aquatische toxiciteit heeft, en is daarom een ​​milieuvriendelijke reinigingsoplossing voor textiel.

De beste resultaten met de wetclean-formule van BÜFA-Care

Wetcleaning wordt steeds belangrijker binnen stomerijen. Het wetclean concept van BÜFA-Care is zelfs zo effectief en efficiënt dat het de chemisch reinigingsmachine in vrijwel alle gevallen kan vervangen. Onze formule zorgt namelijk voor minimale finishwerkzaamheden, in combinatie met zeer krachtige reiniging. 

Onze adviseurs ondersteunen met hun uitgebreide kennis over textiel, wasprocessen en zorgen voor optimale dosering doormiddel van innovatieve doseersystemen. Wasmachines kunnen zo optimaal gebruikt worden, omdat zowel delicaat textiel behandeld kan worden als sterk vervuilde was als overalls. 

Efficiënte doseersystemen volgens het Venturi-principe

Om het was-proces te perfectioneren biedt BÜFA-Care een reeks doseersystemen aan. De zeepdosering wordt met waterdruk gereguleerd, waardoor verspilling van wasmiddelen wordt voorkomen. Met als belangrijkste voordeel: altijd de juiste dosering voor je was. 

De voordelen op een rij:

  1. Bespaar tijd
  2. Bespaar water
  3. Bespaar zeep
  4. Beperk overwas
  5. Altijd een perfect resultaat
  6. Iedereen kan ermee werken

De doseersystemen van BÜFA-Care zijn er in allerlei soorten en maten. Er is al een doseersysteem voor één wasmachine tot een hele wasstraat. Het is ook mogelijk om online de doseringen aan te passen.  

Onderhoudsarme doseersystemen

De doseersystemen van BÜFA-Care zijn bijzonder onderhoudsarm. Dat is grotendeels te danken aan het waterdruksysteem – volgens het Venturi principe. Dit heeft een groot voordeel ten opzichte van slangendoseersystemen, omdat de zeep in de slangen kan ophopen en verstoppen. Om perfecte wasresultaten te garanderen moesten deze slangen regelmatig worden vervangen. 
Dat is verleden tijd. De nieuwste generatie BÜFA-Care doseersystemen hebben 1 tot 2 keer per jaar onderhoud nodig. En dat wordt uitgevoerd door monteurs die elke dag bezig zijn om doseersystemen te installeren en onderhouden. 

BÜFA-Care is leverancier van alle chemie voor de stomerij

Van waspoeder tot impregneermiddel en van stijfsel tot Sensene. Ons assortiment bestaat uit meer dan 50 producten. Allemaal om de beste wasresultaten te behalen. 
Dat zijn er heel wat en om daar de juiste keuzes in te maken staan onze ervaren adviseurs voor je klaar. Zij hebben allemaal decennia ervaring (individueel!) met textielreiniging. Zo weet je zeker dat je de juiste producten voor jouw specifieke situatie ontvangt. 

Neem contact op voor advies en informatie

Via onderstaand contactformulier of bel direct met één van onze adviseurs.