Terasit Ap (waterdicht)

Wet impregnation based on hydrocarbon polymers.

  • Luchtdoorlatende impregnering van vezels
  • Voelt zacht en soepel aan
  • Behoeft geen thermische fixatie
  • Ook geschikt voor het aanbrengen op tenten, dekzeilen en dikke weefsels
  • Kan worden aangebracht door middel van de badmethode en ook met behulp van een spuitpistool, een kwast, een spons of een rol
  • Vrij van organische halogeencombinaties, inclusief fluorkoolstofcombinaties
  • Uitstekend bestand tegen schuren

  • Beschikbaar in Pallet cans
Offerte aanvragen

Toepassing

De afwerking met Terasit AP wordt in één bad aangebracht. Het gewassen textiel moet vrij zijn van alle sporen van detergenten en alkaliën door zorgvuldig spoelen voordat het geïmpregneerd wordt, omdat zelfs kleine hoeveelheden oppervlakte-actieve stoffen of detergenten kunnen leiden tot een afname van de effectiviteit. Het is raadzaam ca. 1 ml/l 60% azijnzuur aan het laatste spoelbad toe te voegen om ervoor te zorgen dat het textiel geen alkaliresten meer bevat.


Terasit AP wordt onder roeren verdund met 1:3 - 1:5 met water van 30 - 50 °C (86 - 122 °F). Daarbij moeten hoge schuifkrachten worden vermeden, omdat de emulsie daardoor onherroepelijk kan worden beschadigd. Deze stamoplossing wordt vervolgens in de behandelingsvloeistof geroerd. Breng het behandelingsbad op een zwak zure pH-waarde van 4 - 5 met azijnzuur of mierenzuur.


Voor het impregneren van kleding is 30 - 40 ml/l (3.9 - 5.1 fl oz/gal) nodig. De vloeistoftemperatuur kan worden verhoogd tot 50 °C (122 °F) voor moeilijk te bevochtigen materialen; de normale temperatuur ligt tussen 20 - 40 °C (68 - 104 °F). Het textiel wordt ca. 20 - 30 minuten in het impregneerbad behandeld, kort gecentrifugeerd, gedroogd en op de gebruikelijke wijze geperst (instelling van de strijktemperatuur ca. 150 °C/302 °F).


Grote stukken stof (tenten en dekzeilen) kunnen worden geïmpregneerd door Terasit AP-oplossing met 40 - 60 ml/l (5,1 - 7,6 fl oz/gal) aan te brengen met een spuitpistool, een borstel, een spons of een rol. Als u op afwerkbaden werkt, is voor het bijvullen van het vloeistofniveau een aanvullend additief in de beginconcentratie nodig (30 - 40 ml/l resp. 3,9 - 5,1 fl oz/gal).

Offerte aanvragen

Selecteer een verpakkingséénheid
Uw gegevens